Knolselderij met Pastinaak

Ingrediënten, voor 6 personen

  • 1 ui, in ringen
  • 2 takjes tijm of evt. gedroogde tijm
  • 1 el olie
  • ½ knolselderij, in dunne plakjes
  • 2 pastinaken, in dunne plakjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 250 ml bouillon

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Bak de uiringen met de tijm gedurende 5 minuten zacht met de olie totdat ze licht bruin gekleurd zijn.
  3. Maak in een ovenschaal laagjes van de ui, knolselderij, pastinaak en knoflook. Giet de bouillon erbij, dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak het gerecht ca. 45 minuten in de oven.
  4. Verwijder dan de folie en bak nog 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is en alle groenten volledig gaar zijn.

Voedingswaarde per persoon:
ca. 120 kcal, 3,5 gram eiwit, 16 gram koolhydraten, 3,5 gram vet